Earstore.se följer den nya Dataskyddsförordningen, GDPR

Information angående lagring av personuppgifter enligt GDPR

Varje gång du genomför ett köp eller ger uppgifter till oss via telefon eller mail registrerar Earstore.se dina personuppgifter.
Personuppgifterna behövs för att kunna ge dig bästa tänkbara service både vid och efter ditt köp. I och med att du gett oss dessa uppgifter har du även gett oss Samtycke att använda dina personuppgifter, men enligt den nya Dataskyddsförordningen som träder i kraft 25 maj 2018 är vi skyldiga att bl.a. informera dig om vad vi lagrar, vad vi använder dina uppgifter till, hur länge och hur du kan bli bortglömd av våra system om du så önskar.
Dina personuppgifter sparas i ett säkrat dataregister som endast anställda med behörighet har tillgång till.

Vilka personuppgifter sparar ni?

Vi lagrar uppgifter om ditt namn, din e-postadress, postadress, leveransadress (om annan än postadressen), i förekommande fall ditt personnummer och ditt telefonnummer och vad du beställer. Personnummer är ett krav för att vi ska kunna erbjuda dig köp mot faktura. Om du inte vill ange personnummer går det bra att istället välja kortbetalning som betalsätt. Du har rätt att när som helst att se, ändra eller radera dina personuppgifter som earstore.se sparat om dig.

Hur kan jag se vad ni sparat om mig?

Om du valt att skapa ett konto kan du logga in på ditt konto på hemsidan och se dina orderuppgifter. Det går också att handla som gäst. Här kan du se dina ordrar och administrera dina adressuppgifter. Du kan också mejla till oss på info@earstore.se så hjälper vi dig. Tänk på att inte lämna ut ditt lösenord till någon annan. Vi ansvarar inte för felaktigheter som uppstått p.g.a. missbruk av användarens lösenord.

Vad använder ni mina uppgifter till?

Vi kommer att använda de uppgifterna som du tillhandahåller oss för att hantera din order och förse dig med service vid och efter ditt köp. Dessutom kommer vi att använda informationen för att administrera ditt konto hos oss, verifiera och genomföra betalningstransaktioner för de köp du gör. Då du gjort ditt köp och kommer till Kassan kan du själv välja om du vill ha Earstores Nyhetsbrev skickade till dig med bl.a. nyheter och kampanjer. Om du markerar att du önskar Nyhetsbrevet kommer vi att skicka dessa till dig. Om du markerar att du önskar få Nyhetsbrevet men sedan ångrar dig, kan du när som helst avbeställa detta genom att mejla till info@earstore.se eller ringa 08-442 48 99. Du kan också använda dig av ”Unsubscribe” som finns längst ner i Nyhetsbrevet.

Är det någon annan som får tillgång till mina personuppgifter?

Vi kommer endast att överföra dina kontaktuppgifter till tredje person för att kunna leverera produkterna till dig, det sker idag via Postnord och deras tjänst Pacsoft.
Betalningar som du gör via hemsidan kommer att behandlas av vår serviceleverantör Klarna eller Paypal.
Känslig information såsom kontokortsnummer lagras inte av Earstore.se utan skickas vidare till kreditkortsföretaget. Överföringen dit är krypterad.

IP-nummer och domänadress

Earstore.se gör besöksstatistik över bland annat:

  • antal besök
  • antal gånger enskilda sidor läses
  • ​vilka webbadresser besökarna kommer från och vilka sökmotorer och sökord som använts för att komma till oss

Detta ger oss en bild av vad som kan förbättras, förändras eller tas bort.
Vi kan även se namnet på din domän och värddator, till exempel universitetet.edu eller telia.com. Vi sparar IP-numret från den dator (server) du använder, vilken browser du använder och vilket operativsystem. Undantaget är de sista siffrorna i IP-numret som anger geografisk plats, de tas bort. Utöver IP-nummer sparar vi uppgifter om datum och tid då du kom in på vår webbplats och varifrån du länkade dig. Denna information används av vårt webbstatistikverktyg Google Analytics. I den hanteringen lämnas uppgifterna till Google. Uppgifterna används endast för att förbättra vår webbplats och för att presentera innehållet på ett bättre sätt för dig som besökare. Denna besöksstatistik innehåller inga uppgifter om eller kopplingar till födelsenummer, personnamn, e-postadress eller annan personlig information.

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering vid leverans eller för övrig kommunikation som rör din order.

Kreditupplysning

Earstore.se förbehåller sig rätten att begära en kreditupplysning i enlighet med svenska kreditupplysningslagen (SFS 1973:1173), när vi går med på att ingå en kreditöverenskommelse med dig och skicka en faktura till dig i samband med att produkterna levereras till dig

Cookies

Den här webbplatsen använder så kallade cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • att webbplatsen innehåller cookies
  • vad dessa cookies används till
  • hur cookies kan undvikas

På earstore.se webbplats använder vi en "session cookie" för att tekniskt möjliggöra en varukorgsfunktion. Session cookies är en tillfällig cookie som inte lagras på din dator permanent utan försvinner så fort du avslutar din webbläsare. Väljer du att inte tillåta cookies kommer du inte kunna använda earstore.se varukorg eller slutföra ett köp.
Vill du ha information eller beställa från earstore.se utan att använda dig av webbplatsen är du välkommen att kontakta earstore.se för hjälp med att beställa eller få information, info@earstore.se eller telefon 08-442 48 99.
Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Läs mer om vad cookies är och vad lagen säger.

Hur länge sparar ni mina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer att sparas 5 år efter din senaste beställning. Därefter kommer alla uppgifter att raderas i alla våra system.

Om jag vill att ni ska radera mina uppgifter, hur gör jag då?

Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till att vi sparar dina kontaktuppgifter. Det gör du genom att kontakta oss på info@earstore.se eller ringa 08-442 48, så skickar vi dokumentet ”Återkallelse av samtycksavtal” som du fyller i och skickar tillbaka till oss.

Klagomål till tillsynsmyndighet

Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter felaktigt har du möjlighet att lämna klagomål till Datainspektionen som är tillsynsmyndigheten avseende personuppgiftsbehandling.

Hur kontaktar du oss?

Om du har några frågor kring denna information eller behandlingen av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss.

Mail: info@earstore.se
Telefon: 08-442 48 99

 

Informationen uppdaterades senast 2018-05-19

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter